Teknoloji

Google Meet tek kişinin kaldığı toplantıları otomatik olarak sonlandıracak

google meet

Eğer çalışma arkadaşlarınız veya arkadaşlarınız planlanmış bir görüntülü toplantıya ilk beş dakika içinde katılmazsa, erken ayrılmanıza gerekçe olarak Google’ı gösterebilirsiniz. Google Meet için yakında dağıtıma çıkacak yeni güncelleme, toplantılarda tek başına kalanları çıkışa yönlendirecek.

Örneğin, bir toplantıya katıldınız ancak beş dakika içinde sizden başka bir katılımcı gelmedi. Ekranda bir bildirim görünecek ve kullanıcılara hâlâ ekran karşısında olup olmadıklarını soracak. Ardından beklemeye devam etme ve çıkış seçenekleri kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu soruya iki dakika içinde cevap verilmediği takdirde kullanıcı otomatik olarak toplantıdan çıkarılacak.

Discord gibi servisler benzer özellikleri bant genişliğinin boşa harcanmaması için daha önce sunmaya başlamıştı. Zoom da atıl toplantılar için zaman sınırlaması uyguluyor. Ancak bu süre 40 dakikaya kadar çıkabiliyor. Google bu yeni özelliği kaynak israfını engellemek için sunup sunmadığı konusunda bilgi vermiş değil. Ancak şirket kullanıcılarının bilinçsiz şekilde ses ve görüntülerini paylaşmasına engel olmayı amaçlıyor.

Kullanıcıların bu yeni özelliği devredışı bırakabileceğini belirtmekte de fayda var. Kullanıcılar Ayarlar menüsündeki Genel seçeneğine giderek otomatik toplantı sonlandırma özelliğini kapatabilecek.

Yeni Google Meet özelliği 11 Nisan’da dağıtıma çıkacak ve 15 gün içinde tüm iOS ve masaüstü kullanıcılarına ulaştırılacak. Android kullanıcıları için dağıtım ise biraz daha sonra başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER