Teknoloji

Google Meet Resim İçinde Resim moduyla yenileniyor

google meet

Google Meet, bir taraftan görüntülü toplantı yapmak bir taraftan da iş bitirmek için daha uygun hâle geliyor. Artık Meet’teki video sohbetleri doğrudan Dokümanlar, Slaytlar ve E-Tablolar uygulamalarına entegre etmek mümkün olacak.

Artık Meet sohbetleri üzerinde çalışılan belgenin üstüne taşınabilecek. Kullanıcılar böylelikle hazır olması durumunda belgelerinin sunumunu da rahatlıkla gerçekleştirebilecek. Google’dan yapılan açıklamada, bu özelliğin önümüzdeki haftalarda dağıtıma çıkacağı belirtildi.

Google uzun süredir beklenen Resim İçinde Resim (PiP) modunu da nisan ayında Meet’e getirecek. Bu özellikten yararlanmak için internet tarayıcısı olarak Chrome’u tercih etmek gerekiyor. Kullanıcılar böylelikle sekmeler arasında dolaşırken de dört video karesini ekranın altında görmeye devam edebilecek.

google meetMeet için sunulan bir diğer yenilik ise emojili reaksiyonlar olacak. Söz konusu özellik de nisan ayı içinde kullanıma sunulacak. Meet için uyumlu donanımlar da yakında aktif gürültü engelleme özelliğiyle güncellenecek.

Artık pek çok şirket ofise dönse de, hibrit çalışma modeli de yeni dönemde önemli bir yere sahip olacak gibi görünüyor. Google Meet ve diğer Workspace uygulamaları için planlanan yenilikler, internet devinin bu yeni dönemde söz sahibi olmayı istediğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER