Teknoloji

Google Meet canlı altyazılı çeviri özelliğini test ediyor

google meet

Google Meet için hazırlanan en son beta sürümü, önemli bir yeniliği de beraberinde getiriyor. Canlı altyazılı çeviri özelliği için testler son sürümle başlıyor. Meet’in standart canlı altyazı özelliğinin bir sonraki halkası olan bu testin kapsama alanı şimdilik sınırlı. Uygulama İngilizce olarak yapılan görüşmelerde Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Portekizce altyazılı çeviri desteği sunacak.

Teste erişebilen kullanıcıların kapsamı için başka sınırlamalar da söz konusu. Google Workspace Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus ve Teaching & Learning Upgrade kullanıcıları teste katılabilecek. Ancak bunun için sistem yöneticilerinin başvuruda bulunması gerekiyor.

Canlı altyazılı çeviri özelliğini çalıştırmak için Ayarlar içinde Altyazıları aktif hâle getirmek ve daha sonra İngilizceyi dil olarak ayarlamak ve ardından da altyazılı çeviri özelliğini başlatmak gerekiyor.

google meetGoogle’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Altyazılı çeviri özelliğiyle Google Meet’te yapılan video görüşmeler böylelikle daha küresel ve kapsayıcı hâle gelecek. Dil ortak çalışma için bir bariyer olmaktan çıkacak. Kullanıcıların tercih ettikleri bir dilde içerik tüketmelerinin mümkün kılınması sayesinde bilgi paylaşımı, öğrenme, ortak çalışma gibi alanlarda eşitlik sağlanacak. Ayrıca görüşmelerin mümkün olduğunca verimli geçmesinin önü açılacak.”

Test edilen bu Google Meet özelliğinin kapsamının ne zaman genişleyeceği ve ne zaman daha fazla dili destekleyeceği konusunda şimdilik bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER