Teknoloji

Google Meet canlı altyazı desteğini daha çok dile getiriyor

google meet ios

Google Meet, canlı altyazı desteğini dört dilde daha kullanıcılarına sunacak. Şimdiye kadar sadece İngilizce için sunulan bu özellik artık Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Portekizceyi de kapsayacak.

Google’dan konuyla ilgili olarak Google Workspace proje müdürü Philip Nelson imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Öğretmenler ve ebeveynlerle yaptığımız çalışmalar, altyazı araçlarının öğrenme problemleri yaşayanlar için ne kadar faydalı olabileceğini gösterdi. Bu araçlar hem zorunlu eğitim seviyesinde hem de yüksek öğrenimde İngilizce öğrenenler için de büyük fayda sağlıyor. Canlı altyazıları daha fazla dilde sunmak, öğrencileri daha katılımcı olmaya teşvik edebilir. Ayrıca öğretmenler de daha kapsayıcı ve erişilebilir bir ortam oluşturabilir.”

Google, koronavirüs pandemisi sırasında büyüyen Meet’i düzenli olarak yeni özelliklerle güncelliyor. Canlı yayınlanan etkinlikler için izleyici verilerinin bulunduğu katılım raporlarının hazırlanması ve kalabalık görüşmelerde söz almak için “el kaldırılması” gibi özellikler bu dönemde kullanıcılara sunulmuştu. Google, Gmail hesapları için Meet’te sınırsız görüşme imkanını da 31 Mart’a kadar uzatmıştı.

Ekim ayında paylaşılan verilere göre; Google Meet, 2020’nin üçüncü çeyreğinde 235 milyon toplantıya ev sahipliği yaptı. Platformda yapılan günlük video görüşme sayısı ise 7,5 milyarı geçti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER