Teknoloji

Google Maps yeni ikon ve özelliklerle 15 yaşını kutluyor

google haritalar

Google Maps 15 yaşına bastı ve bunu kutlamak amacıyla Google, servis için yeni bir ikon tasarladı. Aynı zamanda uygulamada ufak tefek tasarım değişiklikleri yapıldı ve bazı yeni özellikler eklendi.

En büyük değişiklik ise yeni Google Maps ikonu oldu. Alıştığımız harita görünümü yerine beyaz renkli arka plana eklenmiş, Google renklerini barındıran yeni bir yer imi işareti kullanılıyor. Böylelikle yeni logo ile şirketin ürünlerine de daha uyumlu bir görünüm sağlanmış oluyor.

Google Maps uygulamasında da bazı küçük değişiklikler var. Alt tarafa iki yeni sekme eklenmiş. Güncelleme ile birlikte “Katkıda bulun” ve “güncellemeler” şeklinde iki yeni sekme de ekleniyor. “Sizin için” adlı sekme ise “kaydedilenler” olarak çevirebileceğimiz bir sekmeyle değiştirilmiş. Bu yeni sekmeleri henüz Türkiye’ye özel uygulamada görmediğimizi belirtelim.

Yeni tasarımın arkasında Google’ın Haritalar servisine eklediği yeni işlevlerin etkisi var. Kullanıcılar tarafından gönderilen içeriklere olan ilginin artması ve diğer kullanıcıları izleme imkanı önemli yenilikler arasında bulunuyor. Yeni sekmeler sayesinde bu özellikler ön plana çıkarılıyor ve kullanıcılar kenar menüsünde gezinmek zorunda kalmadan bunlara ulaşabilecek.

google maps

Ayrıca Google, Haritalar için birtakım yeni özellikler de duyurdu. Ancak bunlar mart ayından sonra çıkacak. Bunlardan ilki toplu ulaşım için kitle tarafından sağlanan bilgiler oluyor. Önceleri Google Maps bir trenin veya otobüsün dolu olabileceği yönünde tahminde bulunuyordu. Ancak güncellemeyle birlikte kullanıcılar sıcaklık, tekerlekli sandalye erişimi, güvenlik gibi unsurlar açısından da bilgi sağlayabilecekler.

Gelecek diğer yenilik de Google’ın artırılmış gerçeklik tabanlı Live View özelliğiyle ilgili. Daha hafif yükle çalışabilecek yeni bir modu getirilen özellik sayesinde üç boyutlu yol tarifi modunu açmadan, sadece hedefinizi kamera görüntüsü üzerinde görerek yol tarifi alabileceksiniz.

google maps live view

Yeni Google Maps ikonu bugün itibarıyla iOS ve Android cihazlarında görülmeye başlandı. Toplu taşıma bilgileri ve Live View modunun ise önümüzdeki birkaç ay içinde Türkiye’deki cihazlara gelmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER