Manşetler

Google Keep ile birlikte not alma işine tekrar mı giriyor?

google keep

Google bir yandan gereksiz gördüğü servisleri kapatırken bir yandan da yeni servisleri çıkarmanın hazırlığını yapıyor gibi görünüyor. Android Police sitesinin haberine göre Google Keep adı verilen ve kullanıcılara not alma, bu notlara farklı renkte yazılmış yazılar ve resimler ekleme, aynı zamanda yapılacaklar listesi oluşturma imkanı veren yeni bir servis yolda. Google’ın başarısız olan Notebook servisini ve aynı zamanda Evernote gibi mevcut servisleri hatırlatan bu servisin varlığı 1E100 rumuzlu Google+ kullanıcısı tarafından ortaya çıkarıldı.google-keep-logo-190313

Bu yeni sitenin kalıntılarına https://drive.google.com/keep adresinde rastlandı, ancak şu anda bu adresi ziyaret ederseniz hata sayfasından başka bir şey görmeyeceksiniz. Yine de, elimizde Android Police sitesi tarafından elde edilmiş bazı ekran görüntüleri ve resmi fotoğraflar bulunuyor. Aslına bakarsanız bu, Google Keep’i ilk görüşümüz değil; Google geçen yıl da resmi bir Google+ paylaşımı içerisinde, “Google Keep’e Kaydet” şeklinde bir bağlantı içeren ekran görüntüsünü kazara paylaşmıştı.

google-keep-ekran-goruntusu-190313

Not alma ve üretkenlik uygulamalarının son birkaç yıl içinde gösterdiği gelişime ve artan popülaritesine bakıldığında, Google’ın da bu alana girmesini doğal karşılamak gerekiyor. Bakalım, resmi tanıtımın ne zaman geleceğini hep beraber göreceğiz.

İlgili >> Android Police, Google+ (1Keep100)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER