Teknoloji

Google’ın katlanabilir telefonu için farklı isim iddiası

google pixel fold
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çıkan haberlere göre, Google önümüzdeki dönemde büyük ihtimalle katlanabilir bir telefon tanıtacak. Şimdiye kadar bu cihazın ismi Pixel Fold olarak anılmıştı. Ancak yeni bir dedikoduya göre, telefon Pixel Notepad adıyla 2022 bitmeden resmiyet kazanacak.

Google’ın katlanabilir ekranlı telefonunu 1400 dolar karşılığında satacağı da iddialar arasında yer alıyor. Bunun Galaxy Z Fold 3’ün ABD’deki satış fiyatından 400 dolar daha ucuz olduğunu belirtmek gerekiyor.

Pixel Notepad’in tasarımı itibarıyla Z Fold 3’ten ziyade Oppo Find N’e benzeyeceği söyleniyor. Google’ın katlanabilir telefonunun Z Fold 3’e kıyasla daha kısa ve geniş olacağı belirtiliyor.

Pixel Notepad’in kalbinde de Google’ın Tensor işlemcisinin bulunması bekleniyor. Katlanabilir telefonun kamera kalitesinin ise Pixel 6’nın altında kalacağı iddia ediliyor. Şirketin daha önce Pixel 2, 3, 4 ve 5 modellerinde kullandığı 12.2 megapiksel Sony IMX363 sensörü tercih edeceği söyleniyor. Pixel 6’nın 50 megapiksel Samsung GN1 sensörünün ise kalınlığı nedeniyle katlanabilir telefona uymadığı konuşuluyor.

Google katlanabilir telefon projesinde 12 megapiksel IMX386 sensörü de ultra geniş açılı kamera olarak kullanacak. Telefonun önünde ise iki adet 8 megapiksel çözünürlüklü IMX355 sensörün bulunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER