Teknoloji

Google kan örneği almayı kolaylaştırıyor

Google Kan Örneği Alma

Google, iğnesiz kan testi konusunda çalışmalar yapan şirketlerin arasına katılmaya hazırlanıyor. Şirketin gerçekleştirdiği son patent başvurusu, “iğnesiz kan alma sistemi”ni gözler önüne seriyor. Giyilebilir bir ürün olarak kullanıcının bileğine takılabilen bu sistem, aynı zamanda parmak ucundan ve vücudun farklı noktalarından da kan alabilen bir taşınabilir cihaz olarak kullanılabiliyor.

Henüz onaylanmayan patent başvurusu, vücudu delebilen bir mikro partikül barındıran bir tüpe gönderilen gaz ile çalışıyor. Kan vücuttan çekildiğinde negatif basınçlı tüpün içine gönderiliyor. Google’dan yapılan açıklamada, söz konusu sistemin küçük oranlarda kan alımına ihtiyaç duyulan glikoz testi gibi işlemlerde kullanılabileceği belirtildi. Bu da, kan alma teknolojisinin özellikle şeker hastaları için faydalı olabileceği anlamına geliyor. Şirket yetkilileri, çeşitli fikirlerin patentlerini aldıklarını, ancak bunların hepsinin her zaman gerçek ürünlere ve servislere dönüşmeyebileceğini vurgulamaktan da geri kalmadı.

Google kan alma patentiyle şeker hastalarına yardımcı olacak

Google Yaşam Bilimleri biriminin mevcut projelerine bakıldığında, yeni patentle şeker hastalığına odaklanılması ihtimali de kulağa şaşırtıcı gelmiyor. Şirket halihazırda diyabet hastalarının glukoz seviyesinin ölçümü için iki farklı cihaz üstünde çalışıyor. Akıllı lensler ve buluta bağlanabilen bandaj boyutundaki sensörler, glukoz seviyesinin ölçümünde kullanılabilecek.

Google Kan Örneği Alma

Patentlerin doğası gereği, Google’ın, veya daha doğru tabirle Alphabet’in, söz konusu teknolojiyi bir cihaza dönüştürüp dönüştüremeyeceği konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER