Teknoloji

Google Kamera uygulamasını bazı Chromebook modellerine getiriyor

google pixelbook

google kameraGoogle’ın Pixel telefonlarında sunduğu kamera uygulaması, alanındaki en iyi çözümlerden biri olarak değerlendiriliyor. Bu uygulama kendisine yeni bir mecra daha bulmuşa benziyor. Google Kamera uygulaması yakında bazı Chromebook modellerinde de boy gösterecek gibi görünüyor.

Konuya ilişkin ilk işarete Google Pixelbook’un yazılım için oluşturulan geliştirici kanalında rastlandı. Kamera uygulamasının Chrome OS’e gelmesi durumunda Chromebook’ların fotoğraf yeteneklerinin ciddi ölçüde gelişmesi muhtemel görünüyor. Uygulama ile ağır çekim video ve kamera üzerinden Google Lens’i başlatma gibi imkanların da kullanıcılara sunulabileceği belirtiliyor.

Dizüstü bilgisayarla fotoğraf çekmek pek tercih edilesi bir eylem olmasa da, Chrome OS’in boy gösterdiği tablet ve ikisi bir arada cihazların sayısı artıyor. Bu cihazlarda da iyi bir kameraya sahip olmak biraz daha önem taşıyor. Yeni Chromebook’ların büyük kısmında Android uygulamları da destekleniyor. Bu da Google Kamera uygulamasının Chrome OS’e gelişini daha doğal bir duruma dönüştürüyor.

Cihazında Chrome OS’in geliştirici kanalını çalıştıran bazı kullanıcılar, yeni Kamera uygulaması ikonunu mevcut uygulamanın ikonunun yanında görmüş durumda. Hâli hazırda uygulamanın sadece Pixelbook’larda çalıştığı belirtilirken, bu da hâlâ yapılacak işlerin olduğunu gösteriyor.

Google Kamera uygulaması HDR desteği, portre modu ve Motion Photos gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Bu özelliklerin bazılarının Chrome OS’e aktarılmaması muhtemel görünse de, her şeye rağmen fotoğraf kalitesinin artması bekleniyor. Chrome OS kodları uygulamanın başka Chromebook’lara açılacağını gösterse de, bu açılım zaman içinde gerçekleşecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER