Teknoloji

Google Jamboard mayıs ayında satışa sunulacak

google jamboardGoogle Jamboard adını verdiği 4K çözünürlüklü dijital beyaz tahtasını geçtiğimiz ekim ayında duyurmuştu. İnternet devi, Jamboard’a dair yeni detayları Cloud Next etkinliğinde paylaştı. Google’ın beyaz tahtası, mayıs ayı içinde satışa sunulacak. Fiyat etiketinde ise 4 bin 999 dolar yazacak.

Jamboard, Google’ın Microsoft Surface Hub’a cevabı olarak nitelenmişti. Yine kurumsal kullanıcıları hedefleyen bir ürün olan Surface Hub da üzerinde yazım ve çizim yapılabilen 55 inç dokunmatik bir ekrana sahip. Ancak fiyat açısından karşılaştırılma yapıldığında iki ürün arasındaki fark ortaya çıkıyor.

Geçtiğimiz mart ayında sevkiyatı başlayan Surface Hub, 8 bin 999 dolar karşılığında satılıyor. 84 inç versiyonu içinse 21 bin 999 dolar ödemek gerekiyor. Surface Hub’ın 55 inç versiyonunda 4K çözünürlük desteğinin olmadığını belirtmekte de fayda var.

Google Jamboard için yıllık 600 dolar destek ücreti alıyor

Jamboard, yıllık 600 dolarlık destek ücretine rağmen fiyat konusunda daha makul bir seçenek gibi görünüyor. Fiyat dışında Jamboard ve Surface Hub arasında çok bariz farklar bulunmuyor. Jamboard sadece 16 noktaya aynı anda dokunmaya izin verirken, Surface Hub’da bu rakam 100’e çıkıyor. Her iki ürün de üreticilerinin kurumsal uygulama setiyle eş zamanlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER