Teknoloji

Google iOS uygulamasına haritalar eklemek isteyenlere yeni bir SDK sundu

iOS 6’nın gelişiyle birlikte Google’ın elindeki “iOS’in resmi harita servis sağlayıcısı” unvanı alınmış olabilir. Ancak Google yeni yayınladığı, ancak henüz Türkiye’de dağıtıma çıkmayan yeni harita uygulamasıyla bu platformda da Apple ile rekabet edeceğini gösterdi. Bu noktada iOS uygulamasının yanı sıra yeni çıkan yazılım geliştirme aracının da yapacağı katkıyı yabana atmamak gerek. iOS için Google Haritalar SDK’nın yeni versiyonu yazılımcılara harita verilerini uygulamalarına ekleme ve eğer Google Haritalar uygulaması uygulamayla aynı cihazda bulunuyorsa, ona bağlantı verme imkanı tanıyor.

Daha kısa yükleme süreleri için vektör bazlı haritalama, iki ve üç boyutlu görüntüleme desteği de SDK ile birlikte sunuluyor. Döndürme ve eğme gibi hareketler de destek kapsamında bulunurken trafik durumu gibi farklı katmanları ekleme imkanı da sunuluyor. Ayrıca yazılımcılar uygulamaları içinde 3D kamera pozisyonlarını en iyi görüşü yakalamak amacıyla kontrol edebilecek.

Eğer uygulamanız içine eklenmiş bir harita istemiyor, bunun yerine Google Haritalar iOS uygulamasının açılması ve haritaların orada gösterilmesini istiyorsanız, SDK bunu da sunuyor. Yeni Google Haritalar URL Planı “comgooglemaps” şeklinde özel bir adresle harita bağlantılarının Google’ın harita uygulaması içinde açılmasına izin veriyor.

Google’ın SDK’sıyla ilgili detaylar aşağıdaki ilgili bağlantıda yer alan dokümantasyon sayfasında bulunuyor. Ancak Google Haritalar’ı uygulamasına eklemek isteyenlerin sıraya girmesi gerekecek gibi görünüyor. Çünkü API anahtarı için kayıt başvurusunda bulunmak ve sonrasında da sıranın gelmesini beklemek gerekiyor.

İlgili >> Google Geliştiriciler Blogu, SDK Dokümantasyon, API Başvuru

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER