Teknoloji

Google iOS için telefon yedekleme aracı çıkarıyor

google one ios

Google, geçtiğimiz yıl Drive depolama alanı ve aile paylaşımı gibi imkanlar barındıran üyelik programı Google One’a otomatik Android telefon yedekleme özelliğini eklemişti. Bu özelliği doğrudan Android’e yerleştirmeyi mantıklı bulan Google, şimdi de iOS için benzer bir adım atıyor.

Google yedekleme aracını iPhone’lara getirirken, önemli bir değişiklik de yapıyor. Artık hem Android telefon hem de iPhone sahipleri Google’ın yedekleme aracından herhangi bir ücret ödemesi olmadan yararlanabilecek.

Kısacası artık Google One’ın ekstra Drive depolama alanı için ödeme yapmayanlar da, telefon yedekleme özelliğini kullanabilecek. Ücretsiz olarak yararlanılabilen 15 GB Drive depolama alanı pek çok kişi için yetersiz olacaktır. Ancak Google Drive ve Fotoğraflar’ı normalde pek kullanmayanların ihtiyaçlarının bu şekilde karşılanabileceği söylenebilir.

iPhone kullanıcılarının telefon yedeklemelerini yönetebilmeleri için yakında yeni bir Google One uygulaması yayınlanacak. Bu uygulama aracılığıyla fotoğraflar, videolar, kişiler ve takvim Google hesabında yedeklenebilecek. Apple da iCloud aracılığıyla bu verileri yedekleme imkanı sunduğu için iPhone kullanıcılarının Google’ın teklifinin farkına varmaması sürpriz olmayacaktır. Ancak Google’ın 15 GB olarak sunduğu ücretsiz alanın iCloud tarafında 5 GB olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Yenilencek Google One iOS uygulamasında bir depolama alanı yöneticisi de bulunacak. Böylelikle kullanıcıların depolama alanlarında gereksiz yer tutan verilerden kurtulması da kolaylaşacak. İlgili güncellemenin çok yakında dağıtıma çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER