Teknoloji

Google I/O 2022’nin başlangıç tarihi açıklandı

google i/o 2022

Google I/O 2022 geliştirici konferansını 11-12 Mayıs tarihlerinde Shoreline Amfiteatr’da “sınırlı sayıda” fiziksel katılımcıyla gerçekleştirilecek. Böylelikle 2019’dan sonra ilk defa bir I/O etkinliğinde fiziksel katılım olacak.

Ancak etkinlik alanında sadece Google çalışanları ve bazı iş ortakları bulunacak. Diğer katılımcılar etkinliği yine geçen yıl olduğu gibi uzaktan izlemek zorunda kalacak.

Google’ın tarih açıklamasında bu yılki etkinliğin tamamen ücretsiz olacağı ve sanal ortamda herkes tarafından izlenebileceği de belirtiliyor. İnternet devi böylelikle potansiyel katılımcıları, etkinliği çevrimiçi ortamda izlemeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yapılan açıklama, Google’ın Shoreline Amfiteatr’ı katılımcıların toplanacağı bir alandan ziyade bir canlı yayın sahnesi olarak konumlandırdığını gösteriyor. Kısacası, etkinliği yerinden takip etme konusunda kimsenin heveslenmemesinde fayda var.

Google I/O 2020’de COVID-19 pandemisinin ilk günlerinde tamamen iptal edilmişti. 2021’de ise sanal ortamda gerçekleştirilmişti. ABD’de yılın ilk günlerinde Omicron varyantı nedeniyle yaşanan vaka artışları geride kalsa da, Google I/O 2022 için tedbiri elden bırakmamayı seçmiş gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER