Teknoloji

Google’ın Inbox e-posta uygulamasına akıllı hızlı cevaplar

google inbox
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-inbox-231014

Google’ın e-posta uygulaması Inbox’ı kullananlar, bundan böyle gelen mesajlar için otomatik olarak kısa mesajlar önerecek. “Smart Reply” (Akıllı Cevap) olarak adlandırılan özellik, mobil cihazda e-postalara yanıt vermeyi kolaylaştıracak.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, Smart Reply kullanıcılara mesajın bağlamı doğrultusunda üç kısa yanıt önerecek. Bu önerilerden birini seçen kullanıcılar ya kısa mesajı doğrudan gönderecek ya da gerek gördükleri takdirde ekstra bilgi ekleyebilecek.

Gelen e-postaları tarayan Smart Reply, makine öğrenmesini kullanarak gündelik dille bir yanıt oluşturulmasını sağlıyor. Google’dan yapılan açıklamada özellik kullanıldıkça sunulan önerilerin de gelişeceği belirtildi. Wired’ın haberine göre, ilk öneriler “teşekkür ederim” veya “yarına ne dersin?” gibi basit kalıplardan oluşacak.

google-inbox-smart-reply-041115

Ancak sistem genel olarak 20 bin farklı kalıpla cevap verebilme kapasitesi taşıyor. Smart Reply özelliği bu hafta içinde Google Inbox’ın iOS ve Android uygulamalarında kullanılmaya başlayacak.

İLGİLİ HABERLER