Teknoloji

Google+ için erişim engelleme uygulanmaya başladı (güncelleme: kaldırıldı)

Son aylarda sosyal ağ siteleri Twitter ve YouTube’a getirilen erişim engellemeleri gündemde epey yer tutmuştu. Son olarak Google’ın sosyal ağı Google+’a da erişim engelleme kararının uygulanmaya başladığı haberleri düşmeye başladı.

Google-Plus-Logo-030614

Twitter’a düşen tweet’lere baktığımızda ve bizim yaptığımız kontrollere göre şu anda http://plus.google.com ve onun uzantısı olan sayfalar uzun bir bekleme süresinin ardından hata veriyor. Yani gerçekten bir erişim engelleme durumunun olduğu görülüyor.

Ne var ki, TİB ve BTK’nın site bilgi sorgulama ekranlarından plus.google.com alan adına dair kontroller yaptığımızda bu site için herhangi bir mahkeme kararının olmadığını gördük. Halbuki Twitter’daki çeşitli paylaşımlarda ilgili sayfalarda 10 Haziran tarihli mahkeme kararının yer aldığı görülüyor.

google-plus-tib-sorgu-ekrani-120614 (800 x 476)

Acaba mahkeme kararı Google+’a erişim yeniden sağlanacağı için mi kaldırıldı, yoksa bizim mahkeme kararını görmememiz bir rastlantıdan mı ibaretti? Bunun cevabını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncelleme: Google+ için yapılan erişim engellemesinin yanlışlıkla olduğu ortaya çıktı. Şu an kontrol ettiğimizde plus.google.com alan adına erişim sağlanıyor.

İLGİLİ HABERLER