Eğlence

Google Home için dört önemli yenilik duyuruldu

google home
Görsel: SlashGear

Google Home için dört ana yenilik geliyor, böylelikle akıllı hoparlörün asistan özellikleri daha proaktif ve esnek hâle geliyor. Eller serbest şekilde telefon görüşmeleri yapma da bu yeni özellikler arasında bulunuyor.

Google I/O 2017’de duyurulan yenilikler, sadece altı aydır satışta olan ağa bağlı hoparlör için önemli bir güncelleme niteliğini teşkil ediyor. Bu yenilikler tam da Apple’ın WWDC 2017’de duyurulması beklenen, iPhone’un sanal asistanı Siri’yi bağımsız bir cihaza taşıyacak olan hoparlörden önce geldi.

Yeni işlevler dört ana kategoride toplanıyor. Bunlardan ilki proaktif asistan. Google Home’a bir şeyler sorup cevap vermek yerine, Google Assistant yapılan günlük işlere bağlı çeşitli içeriklerin aramasını kendiliğinden gerçekleştiriyor.

Hoparlör tepesindeki ışıkları dikkat çekecek şekilde yakıp söndürüyor. Daha sonra da size takviminizde yer alan randevuya giderken trafik olup olmadığını soruyor. Eğer yaklaşan bir uçuş varsa, Google Home saatte meydana gelen bir son dakika değişikliği konusunda uyarıda bulunabiliyor. Sese bağlı olarak Home, doğru kişiye doğru uyarılarda bulunuyor.

Diğer özellik sayesinde Google Home eller serbest şekilde telefon görüşmesi yapmaya yarıyor. Google ABD ve Kanada için ücretsiz telefon görüşmeleri imkanı da sunuyor, Google Home’a herhangi bir sabit veya mobil hattı arama izni veriyor. Yeniden, ses tanıma özelliği sayesinde akıllı hoparlör kimin hangi kişiyle iletişim kurmak istediğini anlayabiliyor. Örneğin, “annemi ara” denildiğinde kimin seslendiğini, hangi anneyi araması gerektiğini anlıyor. Hoparlör, önceden saptanmış bir gizli numara üzerinden arama gerçekleştiriyor. Ancak Google Assistant ile numara birbirine bağlandığında, Google Home otomatik olarak bu numarayı seçiyor ve Caller ID için de bu numarayı kullanıyor. Google, ABD ve Kanada için ücretsiz telefon görüşmelerinin ilerleyen zamanlarda kullanıma geçeceğini söylüyor.

Üçüncü yenilikler eğlence alanına odaklanıyor. Spotify Premium’a ek olarak, reklamlarla desteklenmiş ücretsiz Spotify da Google Home’a ekleniyor. SoundCloud ve Deezer desteği de eklenenler arasında yer alıyor. TV tarafında ise ABD’de faaliyet gösteren HBO NOW destekleniyor. Akıllı telefondan veya diğer cihazlardan Bluetooth ile yayın imkanı da etkinleştiriliyor.

Son olarak Görsel Cevaplar var. Google, Amazon Echo Show gibi ekranlı bir akıllı hoparlör çıkarmak yerine, evdeki mevcut ekranı kullanarak işlevi genişletiyor. Chromecast’in bağlı olduğu bir TV’yi Google Home’un ekranı gibi kullanmak mümkün oluyor.

Sonuçların özel bir cihaza gönderilmesini talep etmek mümkün oluyor. Örneğin Google Home’a bir mekan tavsiyesi sorulduğunda, Google Haritalar detayları akıllı telefonla, iOS veya Android ile çalışması fark etmez, paylaşılıyor. Ya da bu haritanın TV’de gösterilmesi istenebiliyor. Aynı özellik takvimler için de kullanılabiliyor. Ya da YouTube’da izlenecek video tavsiyeleri için de Görsel Cevaplar işliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER