Google Home geçtiğimiz aylarda ön gösterimi yapılan, Google’ın Amazon Echo’ya rakip olan bir cihaz çıkarma amacıyla geliştirilen, sesle de etkinleştirilebilen bir hoparlör olma özelliğini taşıyor. Fiyatı da muhtemelen Amazon’unkinden daha makul seviyede olacak.
Android Police sitesinin haberine göre, Mountain View, Kaliforniya merkezli şirket Google Home’u, 4 Ekimde düzenleyeceği #MadebyGoogle etkinliğinde duyuracak. Aynı etkinlikte Nexus yerine Pixel markası altında çıkacak iki yeni amiral gemisi Android cihazının da duyurulması bekleniyor. Yeni hoparlörün 129 dolarlık yurt dışı satış fiyatıyla, Echo’nun fiyatından 50 dolar daha düşük fiyattan satılacağı belirtiliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Avrupa’da gerçek zamanlı fiyatları Arama’dan kaldırıyor

Google’a elektrik sağlayacak nükleer santral 1,9 milyar dolarlık kredi aldı

Google WeatherNext 3 uydu verisiyle hava tahminini yeniliyor

Google’ın yeni yapay zekâ modeli hava tahminlerini çok daha ayrıntılı yapıyor

MrBeast bu kez hayatta kalmak için Google Gemini’dan yardım alacak
Google muhtemelen etkinlikte Google Home’un da sunumunu gerçekleştirecek, bunun nasıl çalıştığı konusunda tüketicilere daha iyi fikir edinme imkanı sunacaktır. Bu cihazın bir Bluetooth hoparlör gibi çalışacağı ve Google Arama motorunu kullanarak soruları cevaplayacağı söyleniyor. Google, ekim başındaki etkinliğini “Made by Google”, yani “Google tarafından yapıldı” şeklinde bir sloganla pazarlıyor. Bu da etkinlikte göreceğimiz her ürünün Google markalı veya belki Google tarafından yapılmış olabileceği anlamına geliyor.
Google Home dışında diğer ürünler de bekleniyor
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Google 4 Ekim etkinliği içinde tanıtılması beklenen cihazlar arasında 80 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olacağı iddia edilen Daydream, 69 dolarlık fiyat etiketiyle gelebilecek, Chromecast Ultra adını taşıyabileceği söylenen 4K destekli Chromecast ve Google Wi-Fi olarak adlandırılan, 129 dolar fiyat etiketli, evlere özel ağ yönlendiricisi cihazı da bulunuyor. Söz konusu fiyatlar da Android Police sitesi tarafından veriliyor. Bu sitenin, söz konusu Google ile ilgili haberler olduğunda bir hayli güvenilir olduğunu belirtmek gerekiyor.





