Teknoloji

Google Haritalar kullanıcıları telefonlarıyla Sokak Görünümü oluşturabilecek

google haritalar sokak görünümü
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Haritalar için hazırlanan son güncelleme, kullanıcıların telefonlarıyla Sokak Görünümü oluşturmasını mümkün hâle getiriyor. Bu işlem için ARCore uyumlu Android cihazlar kullanılacak. Ancak dünyanın dört bir yanında bu yöntemle Sokak Görünümü oluşturulamayacak.

Google bu özelliğin ilk etapta Kanada’nın Toronto, ABD’nin New York ve Austin şehirlerinde, Endonezya, Kosta Rika ve Nijerya’da kullanılmasına izin verecek. Desteklenen bölgelerin sayısı daha sonra artırılacak. Google, kendi görüntülerinin olmadığı alanlarda kullanıcılar tarafından oluşturulan görüntüleri kullanacak.

Google Haritalar’da Sokak Görünümü Ürün Müdürü Stafford Marquardt, şu şekilde konuştu: “Sokak Görünümü yürüyüşçülerimiz ve araçlarımız 170 milyardan fazla fotoğraf çekti, dünya genelinde 16 milyon kilometreden fazla yol katetti. Ancak hâlâ fotoğraflanmayan yerler var. Kullanıcılar tarafından paylaşılan fotoğraflarla oluşturulan Sokak Görünümü kareleri, harita üzerinde mavi noktalı çizgilerle gösterecek.”

 

Söz konusu özelliğin birkaç aydır test edildiği belirtildi. Google, Sokak Görünümü Android uygulaması üzerinden çekilen fotoğraflar, uygulama tarafından otomatik olarak döndürülecek ve konumu ayarlanacak. Eskiden Sokak Görünümü oluşturmak için 360 derece bir kameraya ihtiyaç duyuluyordu. Artık telefon kamerası bunun için yeterli olacak.

Böylelikle Google Haritalar Sokak Görünümü özelliğinin kapsama alanı biraz daha genişleyecek. Google’ın yürüyüşçülerinin veya araçlarının gitmediği ücra noktaların Sokak Görünümü de haritalar içinde yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER