Teknoloji

Google Haritalar Android uygulaması yol tariflerinde Sokak Görünümünü kullanıyor

google haritalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google haritalar  androidGoogle Haritalar kullanan Android kullanıcıları geçen hafta içinde kullanışlı bir özellikten yararlanmaya başladılar. Navigasyon ve yol tariflerini görüntülerken uygulama, Sokak Görünümü görüntülerini de gösterecek. Böylelikle nereden, ne zaman dönülmesi gerektiği daha rahat şekilde anlaşılacak.

Söz konusu özellik bir süredir Google Haritalar’ın web versiyonunda bulunuyordu, ancak mobil uygulamaya gelmesi sayesinde sokak veya cadde adlarının okunamaması durumunda yaşanması muhtemel kararsızlıkların önüne geçilme şansı artacak.

Bir konuma doğru yol tariflerine bakarken yine yapılacak dönüşler liste hâlinde gösteriliyor. Eğer sokak görünümüne gerek yoksa, bu yol tariflerini okumanız yine mümkün. Ancak şimdi her bir adımın yanında Sokak Görünümü görüntüsü de küçük resim hâlinde yer alıyor. Buna tıklatıldığında da o konumun Sokak Görünümünden alınmış görüntüsü tam ekran hâlinde gösteriliyor.

Her ne kadar görüntüler ilk bakışta hemen anlaşılabilir gibi durmuyorsa da, kavşağın hangi çıkışından çıkacağından emin olmayan veya sokak levhalarını kaçıran sürücüler için bu resimler çok değerli olacaktır. Ayrıca yola çıkmadan önce yol tariflerine göz gezdiren kullanıcılar da bu küçük resimler sayesinde gidecekleri yolu anlama şansı elde edecektir.

Sokak Görünümü resimlerini henüz bulunduğumuz konum olan İstanbul için görmüyoruz, ancak kısa süre içinde bu şehirde ve diğer Türkiye şehirlerinde de yardımcı sokak fotoğraflarının aktif hâle geleceğini tahmin ediyoruz.

Google Haritalar uygulamasındaki bir başka değişiklik de alt navigasyon çubuğunun ekranda biraz daha fazla alan kaplaması. Daha da genişleyen alanda kullanıcının mevcut konumuyla ilgili çeşitli bilgiler ve saat yer alıyor.

Söz konusu güncellemeler Google Haritalar Android uygulamasının en son sürümünde yer alıyor. Bunların fazla geçmeden iOS kullanıcılarına da sunulacağını tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER