Manşetler

Google+ Hangouts On Air özelliğiyle birlikte kişisel canlı yayın aracına dönüşüyor

Google, Google+ üzerinden kullanılan Hangouts On Air (Videoyla Sohbet Yayında) özelliğini sosyal ağın tüm kullanıcılarının erişimine sundu. Arama devi bu canlı yayın özelliğini şimdiye kadar ünlüler ve haber kuruluşlarıyla test etmekteydi. Önümüzdeki birkaç hafta içinde tüm kullanıcıların kullanımına sunulacak bu servis sayesinde Google+ bireylerin kişisel TV kanalı hâline dönüşecek. İzleyici sayısında herhangi bir kısıtlamanın koyulmaması da memnun edici.

Siz Google+ üzerinden canlı yayın yaparken, ekranın hemen üst köşesinde yer alan bir sayaç o an kaç tane izleyiciniz olduğunu size gösterecek. Canlı yayın bittikten sonra bu yayının bant kaydı yayını bağladığınız YouTube kanalına eklenecek, ayrıca Google+ üzerindeki sayfanızdan da daha sonra izlemek isteyenler için yayınlanacak.

Google, Hangouts On Air servisinin erişilebileceği ülkeleri yayınladı. Bu ülkelerin arasında Türkiye’nin bulunması da memnun edici. Bu arada Google YouTube kullanım şartlarını daha önce ihlâl etmiş olan kullanıcıların bu servise erişemeyeceği konusunda da uyarıda bulundu. Yani YouTube yüzünden bir uyarı almışsanız, Hangout servisini kullanmanız pek olası görünmüyor.

Hangouts On Air özelliğinin profilinize eklendiğini “Enable Hangouts On Air” (Videoyla Sohbet Yayında seçeneğini etkinleştir) seçeneği aktif hâle geldiğinde anlamış olacaksınız.

İlgili – Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER