Teknoloji

Google Hangouts kullanıcılarını başka uygulamalara taşımayı planlıyor

google hangouts
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Hangouts platformunun 2020 itibarıyla bireysel kullanıcılara kapatılabileceği ve sadece kurumsal kullanıcılara yönelik bir alan olarak varlığını sürdüreceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Ancak Google’da Hangouts’un ürün yöneticisi olarak görev yapan Scott Johnston tarafından yapılan bir paylaşım, henüz bu konuda nihai bir kararın verilmediğini gösteriyor.

Johnston’un paylaşımına göre, Hangouts’un Google içindeki tanımlamasıyla “klasik” versiyonu önünde sonunda kurumsal olmayan kullanıcılara kapatılacak. Ancak bu kullanıcılar Hangouts Chat ve Hangouts Meet uygulamalarına yönlendirilecek. Hangouts Chat ile kullanıcılar direkt mesajlarla veya grup sohbetleriyle iletişim kurabiliyor. Meet ise 50 kişinin katılabildiği grup video görüşmeleri yapmayı mümkün kılıyor. Söz konusu uygulamaların şu an için sadece G Suite kullanıcılarına yönelik olduğunu belirten Johnston, taşımadan önce bunun değişeceğini ifade etti.

Johnston, bir başka paylaşımında ise taşımanın otomatik olarak gerçekleşeceğini ve son kullanıcıların bu durumdan haberdar edileceğini belirtti.

Google Hangouts kullanıcıları taşımanın ardından yazılı mesajlaşma için Allo ve Hangouts Chat, video görüşme içinse Duo ve Hangouts Meet uygulamalarından yararlanabilecek.

İLGİLİ HABERLER