Teknoloji

Google Hangouts 2020’de hizmet vermeyi bırakabilir

Görünüşe göre Google Hangouts’un sonu çok yakında gelecek. 9to5Google‘ın haberine göre, Google Hangouts 2020 yılı içinde kullanıcılarına hizmet vermeyi bırakacak.

Aslına bakarsanız, bu haber çok da şaşırtıcı sayılmaz. Google, birçok mesajlaşma uygulaması sunması nedeniyle eleştiriliyordu. Şirket son olarak dikkatini Android Messages’a yoğunlaştıracağını ve onun RCS sohbet mesajlaşma standardıyla olan entegrasyonunu kullanacağını söylemişti. Dahası, Google bir yılı aşkın zaman önce Hangouts ile ilgili geliştirme çalışmalarını sonlandırmıştı.

Google’ın yeni özellikleri diğer mesajlaşma uygulamalarına getirdiğini dikkate aldığımızda, birçok müşterinin Google Hangouts’tan uzaklaştığını görüyorduk. Ancak bu eski servise bağlı kalmayı tercih eden sadık bir kullanıcı kitlesi hâlâ bulunuyor. Eğer Google Hangouts’u kullanmayı henüz bırakmadıysanız, 2019 yılı içinde bu kararınızı gözden geçirmenizde fayda var gibi görünüyor.

Hangouts ile ilgili her şeyin ortadan kalkmayacağını belirtmek gerekiyor. Hangouts markası G Suite’in Hangouts Chat ve Hangouts Meet servisleri içinde yaşamaya devam edecek. Bunlar işletmeleri hedefleyen ve Slack gibi diğer servisleri kullanmaya meyilli kullanıcıları çekmeye çalışan servisler olarak nitelendiriliyor.

Umarız bu durum, Google’ın mesajlaşmaya daha düzenli bir yaklaşıma sahip olmasının da işaretlerini veriyordur. Söylediğimiz gibi, Google yıllardır çeşitli mesajlaşma servisleri çıkardı, ancak bunların çoğu pek başarılı olmadı. Hangouts’tan sonra Google, Allo’yu da çıkarmıştı. Ancak Allo sadece diğer Allo kullanıcılarıyla mesajlaşmaya izin veriyor ve çok da yaygın kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaramadı.

Google şimdi RCS, yani Zengin İletişim Servisleri anlamına gelen bir sohbet standardına yoğunlaşıyor. RCS grup mesajlaşma, daha büyük boyutlu dosya transferleri, okundu bilgileri ve benzeri işlev ve destekleri sunuyor. Emektar SMS standardına göre çok daha zengin olan bu platform ile platformlar arası mesajlaşma da farklı bir noktaya taşınabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER