Teknoloji

Google hangi Android telefonun size uygun olduğunu söylüyor

google-android-hangi-telefon-120615

Sessiz sedasız “Hangi Telefon” adını verdiği aracını kullanıma sunan Google, insanlara kendilerine uygun Android telefonunu bulmalarında yardımcı olmayı amaçlıyor. Ziyaretçilerden telefonu sık kullanma nedenlerinden üçünü seçmelerini isteyen Google, ardından da kullanım sıklığı konusunda bilgi istiyor. Aktivite ve kullanım sıklığı bilgilerinin girilmesinin ardından Google uygun seçenekleri listeliyor.

“Hangi Telefon” oldukça düzgün tasarlanmış bir araç niteliği taşısa da, gerçekleştirdiği telefon eşleşmelerinin büyük çoğunlukla “blöf” imajı verdiğini de belirtmek gerekiyor. Aşağı yukarı tüm aktivite kombinasyonlarının sonunda kullanıcılara gözde Android telefonlarından (LG G4, Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge) biri veya ikisi öneriliyor. Daha ucuz alternatifler isteyenlere de geçtiğimiz yılın amiral gemisi telefonları sunuluyor. Amiral gemisi telefonların yetenekleri göz önüne alınınca öneri listelerinde ön planda çıkmaları şaşırtmıyor. Ancak bu da önerilerin kişisellik boyutunu ortadan kaldırıyor.

google-android-hangi-telefon-2-120615

Google, “Hangi Telefon” sitesinin ziyaretçilerine fiyat, boyut ve operatöre göre filtreleme imkanı da sunuyor. Ancak söz konusu filtrelerin sadece ABD’deki kullanıcılar için bir anlam ifade etmesi, can sıkıcı bir kısıtlama olarak göze çarpıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER