Teknoloji

Google Görevler hatırlatma merkezi hâline geliyor

google gorevler

Google Görevler uygulaması ile G Suite’in bağlarını biraz daha kuvvetlendiriyor. Şirket G Suite’i kullananların yapmaları gereken her şeyi Görevler uygulaması sayesinde tek bir merkezden takip etmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu özellik Görevler ve Takvim uygulamaları arasındaki mesafeyi de kısaltacak. Kullanıcılar, Takvim’in masaüstü uygulaması üzerinden hatırlatıcı oluşturabilecek. Bunun için “Takvim için Görevler” özelliğini de aktif hâle getirmek gerekiyor.

Hatırlatıcıda belirtilen zaman geldiğinde masaüstünde bir Takvim bildirimi görülecek. Kullanıcılar Android veya iOS üzerinde Görevler uygulaması aracılığıyla bir bildirim gönderecek. Kullanıcılar hatırlatıcıyı yapıldı olarak işaretledikleri takdirde ertesi gün sabah saat 09:00’da bir bildirim daha alacak.

Inbox, Gmail, Takvim ve Asistan’da kurulan hatırlatıcılar da bu ekrana aktarılabilecek. Bunun için Görevler’in mobil uygulamaları açıldığında kullanıcılara mevcut hatırlatıcılarını da yeni arayüze taşımayı isteyip istemedikleri sorulacak. Ancak dileyenler bunu daha sonra manuel olarak da yapabilecek.

Bunu yapmak için Takvim uygulamasındaki Görevler seçeneğine gitmek ve daha sonrasında da “Hatırlatıcıları Görevler’e kopyala” yazısına tıklamak gerekiyor. Bu kopyalama işleminin tek seferlik olduğunu ve kopyalama işleminin sadece seçilen G Suite servisini kapsadığını belirtmekte fayda var. Google Görevler uygulamasının cazibesini artırmanın yolunu hatırlatıcılarda bulmuşa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER