Teknoloji

Google Googles sahneyi Google Lens’e devrediyor

google lens

google googlesGoogle Googles 2009’da Google’ın görsel dünyayı internette aranabilir kılma hedefinin ilk örneklerinden biri olarak faaliyete geçmişti. Yıllar sonra bu hedefe daha hızlı ve derin öğrenme yeteneklerine sahip Google Lens ile ulaşan şirket, Googles’a veda ediyor.

Android Police sitesinde yer alan habere göre, Google Googles 2014’ten bu yana ilk kez güncellendi. Bir tür veda notu olan güncellemeyle birlikte uygulamanın açılış sayfasında kullanıcıların karşısına Google Lens veya Google Fotoğraflar indirmelerini söyleyen bir mesaj çıkıyor.

Google’ın aldığı kararı sürpriz olarak nitelemek ise pek mümkün değil. Wired tarafından daha önce yayınlanan bir haberde, kullanıcı ilgisinin azalmasının ardından 2012 itibarıyla uygulamanın gelişiminin durdurulduğu belirtilmişti. Yapay zekâ teknolojisindeki gelişim sayesinde fotoğraflardaki nesnelerin çok daha doğru ve yaygın biçimde tanınabilmesi de Google Lens’i daha tercih edilesi bir alternatife dönüştürüyor.

Google Googles yerine öne çıkan Google Lens’in gördüğü ilginin ne kadar uzun soluklu olacağı da merak ediliyor. Görsel arama doğru çalıştığında oldukça işlevsel olsa da, hâlâ zaman zaman hedef kaçırabiliyor. Google Lens’in ayrı bir uygulama olmak yerine başka servislere entegre biçimde daha iyi çalışabileceği de belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER