Teknoloji

Google, Gemini uzantılarını Türkiye’de kullanıma açtı

google gemini

Google, yapay zeka destekli Gemini uzantılarını Türkiye’de de kullanıma sundu. Bu adım, kullanıcıların üretken yapay zekadan daha fazla yararlanmasını sağlayacak. Resmi açıklamaya göre, artık YouTube, Haritalar, Uçuş Arama ve Oteller gibi Google uygulama ve hizmetlerinde; Türkçe, Arapça, Almanca, Hintçe, İspanyolca dahil olmak üzere 40’tan fazla dilde Gemini’ın sunduğu anlık bilgilere erişilebilecek.

Kullanıcılar, Gmail, Dokümanlar ve Drive Uzantıları aracılığıyla kişisel içeriklerini kolayca bulabilecek, özetleyebilecek ve yanıt alabilecekler. Google, uzantıların kullanımı konusunda gizlilik ayarlarının kontrolünün tamamen kullanıcıda olduğunu vurguladı. Şirket, Gemini’ı herkes için geliştirmeye kararlı olduğunu belirterek, en iyi kullanıcı deneyimini sağlarken önemli özellikleri yeni dillerde eklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Gemini uzantıları nasıl kullanılır?

Google’ın uzantılar için hazırladığı özel sayfada, artık onlarca sekme açmaya gerek olmadığı, tek bir sohbetin yeterli olduğu belirtiliyor. Gemini; Haritalar, YouTube, Uçuş Arama ve Oteller gibi kaynaklardaki bilgilere erişerek, kullanıcıların fikirlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde hayata geçirmelerine yardımcı oluyor. E-posta, doküman ve PDF’leri bulma, özetleme ve hızlı yanıtlar alma imkanı da sunuluyor.

Gemini, en doğru yanıtı vermek için kullanıcının konumu gibi bilgileri paylaşabiliyor, ancak hangi uzantıların kullanılacağı kullanıcının kontrolünde. Sohbetler nasıl gelişirse gelişsin, Gemini yanıt vermek için otomatik olarak bir veya daha fazla uzantıyı seçebiliyor.

Daha önce Chrome üzerindeki Gemini erişimi hızlandırılmıştı. Kullanıcılar artık Chrome’un adres çubuğunda “@Gemini” komutunu kullanarak hızlı arama yapabiliyor ve sonuçlar doğrudan Gemini’ın web sürümünde gösteriliyor. Bu altyapı, ufak görünmesine rağmen kullanışlı olması nedeniyle olumlu karşılanıyor.

Gemini mobil uygulaması da daha fazla dil desteği kazandı ve daha fazla ülkede kullanıma açıldı. Uygulamanın destek verdiği tüm ülkeler, Google tarafından sağlanan bir bağlantıda görülebiliyor.

Google’ın Gemini uzantılarını Türkiye’de aktif etmesi, yapay zekanın sunduğu imkanlardan daha fazla yararlanılmasını sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER