Teknoloji

Google Gboard ile ihtiyaç duyulanlar daha kolay bulunabilecek

google gboard android

Google Gboard klavye uygulaması için yeni bir özelliği test ediyor. Android Police’te yer alan habere göre, söz konusu özellik kullanıcıların yazmakta oldukları şeyle ilgili bilgilere veya içeriklere erişmeleri kolaylaşacak. Kullanıcıların yazdıklarını analiz eden Gboard, yazılana göre “G” harfi ikonunu bir GIF kısayoluna, bir arama butonuna veya emoji ikonuna dönüştürecek.

Örneğin, klavyeyle bir ünlünün ismi yazılırken “G” harfi bir arama butonu hâline geliyor. Bu butona tıklandığında ilgili ünlüye ait bilgi kartları ve arama sonuçları görülüyor. “Tebrikler” gibi belli kelimeler yazıldığında ise söz konusu ikon, GIF animasyonlarına daha hızlı biçimde erişmeyi sağlıyor.

Gboard’da bilgiye, GIF animasyonlarına ve emojilere zaten pek vakit kaybetmeden erişilebiliyordu. Test edilen yeni özellik “G” ikonuna yeni bir işlev kazandırmanın yanı sıra klavyenin ne kadar akıllandığını gösteriyor.

Google Gboard kullanıcıları için hazırladığı yeni özelliği, ilk etapta sınırlı sayıda Android cihaz sahibiyle paylaşıyor. Temmuz ayından beri test edildiği söylenen özelliğin cihaz sahiplerine sunucu üzerinden dağıtıldığı ve yakında tüm kullanıcılara açılabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER