Teknoloji

Google Fitbit için Avrupa Birliği’nden onay almaya yakın

Fitbit Versa 2 OLED ekran ve Alexa desteğiyle geliyor

Google, Fitbit için Avrupa Birliği’nden gerekli onayı almaya yakın görünüyor. İnternet devi, giyilebilir ürün üreticisini satın almak için geçtiğimiz yıl 2.1 milyar dolar karşılığında anlaşmıştı. Avrupa Birliği’nin onayı için bazı tavizler vermeyi kabul eden Google; yetkililerin bu satın almanın kendisine çok fazla güç sağlayacağına dair endişelerini dindirmeyi başarmışa benziyor.

Google, Fitbit’i satın alma planını geçtiğimiz yıl kasım ayının ilk gününde açıklamıştı. Tamamen nakit karşılığında gerçekleşen satışın bu yıl bitmeden tamamlanması planlanmıştı. Avrupa Birliği’nin tekel yetkililerinin anlaşmayı incelediğine dair haberler ise ağustos ayında gündeme gelmişti. Yetkililer, bu satın almanın Google’a daha fazla kişiselleştirilmiş veri sağlayacağından ve bunun da şirketin çevrimiçi reklam pazarındaki hakimiyetini artıracağından endişe etmişti.

Reuters’in haberine göre; Google, Fitbit’in verilerinin reklamlar için kullanımını sınırlandırmayı ve bu sürecin daha yakından izlenmesini kabul etti. Şirket, Android’de diğer giyilebilir ürün geliştiricilerini destekleme politikasını da sürdürme sözü verdi ve Fitbit kullanıcılarının üçüncü taraf servisleri tercih edebileceğini belirtti. Bu üçüncü taraf servisler, kullanıcı izni olması durumunda Fitbit verilerine erişebilecek.

Bunlar görece ufak tavizler olsa da, sürecin henüz tamamlanmadığını belirtmek gerekiyor. Avrupa Birliği Google’ın önerilerini kabul etmeden önce rakiplerden ve tüketicilerden geri bildirim alacak. Dolayısıyla internet devinin ekstra tavizler vermesi ihtimaller dahilinde görünüyor. Google ve Fitbit anlaşması için Avrupa Birliği’nin kararı 23 Aralık’ta açıklanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER