Teknoloji

Google Fit yeni tasarımıyla gelişmiş hedef belirleme imkanları sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google fitGoogle Fit uygulaması için yayınlanan son güncelleme yeni bir tasarımı, Android Wear için yeni bir saat arayüzü ve özellikleri, yeni bir ana ekran bileşenini ve daha gelişmiş hedef belirleme imkanlarını beraberinde getiriyor. 1.57.50 numaralı versiyon, Google’ın bugüne kadar uygulama için yayınladığı en büyük güncelleme olma niteliğini taşıyor. Söz konusu güncelleme, Google’ın I/O 2016’da sözünü verdiği Android Wear 2.0 yenilemesinin bir parçası gibi gözüküyor.

Yapılan değişiklikler ise uygulama başlatılır başlatılmaz göze çarpıyor. İlk dikkat çekenler ise renklenen ana ekrana görsellerin ve şemaların eklenmesi oluyor.

Google uygulamanın ana ekranına her hedef için ayrı bir kart ve kadran yerleştirmiş. Bu kartlar kullanıcıların neler yaptığını ve hedeflerine ulaşmaları için gereken süreyi gösteriyor. Aşağıya doğru inildiğinde kullanıcılar kilolarını, son egzersizlerini ve daha fazla bilgiyi görebilecek. Ekrandaki yüzen “+” butonu ise yeni hedefler belirlemeyi, kilo kaydı tutmayı ve aktivite eklemeyi sağlıyor.

Kullanıcılar yeni hedeflerini belirlerken eskisine kıyasla daha spesifik biçimde hareket edebiliyor. Daha fazla aktivite ve daha fazla ölçüm aracı barındıran uygulama, ana sayfasının en üstünde kullanıcıların hedeflerine ne kadar yaklaştığını gösteriyor. Belirli aktivitelere dair detayları görmek içinse “Zaman Tüneli” ekranına gitmek gerekiyor. Bu ekrana navigasyon çekmecesinden veya ana sayfanın alt kısmından erişilebiliyor. Söz konusu ekranda yine kullanıcıların hedefleriyle bağlantılı aktiviteleri gösteriliyor.

Google Fit Android Wear uygulaması da yenilendi

Google Fit Android Wear uygulaması da güncellenenler arasında yer alıyor. Uygulamanın ilk ekranı yine kullanıcılara hedeflerini gösteriyor. Ancak artık bu ekranda daha fazla bilgiye yer veriliyor. Aşağıya doğru inildiğinde ise günlük aktiviteler ve kalp atış hızı grafiği görülebiliyor. Ekrandaki pembe bölüm ise telefona dokunmadan egzersiz başlatabilme imkanı sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER