Teknoloji

Google Files Go içinde AirDrop’a rakip bir teknolojiyi test ediyor olabilir

google files go

google files goAndroid kullanıcıları için çevrimdışıyken hızlı biçimde dosya paylaşmak neredeyse ilk günden bu yana sıkıntılı bir durum. Ortada Android Beam gibi bir imkan olsa da, bu çözümün NFC akıllı telefonlarda yaygın hâle gelmeden sunulması çözümün benimsenmesini zorlaştırmıştı. Apple’ın AirDrop’una benzer bir araç sunmayı isteyen internet devi, bu konuda somut adımlar atmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Google Files Go uygulamasının içinde yeni bir dosya paylaşım yöntemini test ettiği izlenimini veriyor.

Google’ın Go serisi sadeleştirilmiş uygulamalar grubunun bir parçası olan Files Go ile kullanıcılar cihazlarında depolama alanı açabiliyor, dosyaları yedekleyebiliyor ve son güncellemeyle birlikte dosyaları çevrimdışıyken çok daha rahat biçimde paylaşabiliyor. Files Go’nun yeni versiyonuyla lokal ortamda dosya paylaşmak için 5GHz Wi-Fi protokolü kullanılabiliyor. Bu da kullanıcılara 500 Mbps’ye varan bir transfer hızı vadediyor.

Söz konusu Wi-Fi protokolü hem Apple tarafından AirDrop’ta hem de Samsung tarafından S Beam’de kullanılıyor. Android Beam’de kullanılan Wi-Fi protokolü ve erişilen transfer hızları konusunda ise Google çok somut bilgiler vermiyor.

Android Beam’in çok fazla bilinen bir araç olmaması, Google’ın yerel dosya transferi konusunda yeni bir isme veya yeni bir sisteme ihtiyaç duyduğunu düşündürüyor. Google Files Go içinde yaptığı çalışmalarla bu konuda bir tür beta testi gerçekleştirdiği izlenimini veriyor. Bu izlenimin doğru olup olmadığını görmek için biraz beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER