Teknoloji

Google Files Android uygulamasına Chromecast desteği eklendi

google files android

Google Files Android uygulaması için Chromecast desteğini geçtiğimiz eylül ayında beta kullanıcıları için test etmeye başlamıştı. Bu özellik sonunda uygulamanın tüm kullanıcılarına açıldı. Böylelikle Google Files uygulamasının kullanıcılarının yerel dosyalarını Chromecast’e veya yansıtma destekli başka cihazlara yansıtması mümkün hâle geliyor. Yeni yansıtma özelliği, kullanıcıların akıllı telefon ve tabletlerindeki ses, video ve resimler için kullanılabiliyor.

Google’ın Files uygulaması, tam olarak kullanıcıların beklediği fonksiyonu yerine getiriyor. Uygulama sayesinde kullanıcıların Android cihazlarında depolanan dosyalara ulaşması ve bu dosyaları yönetmesi kolaylaşıyor. Files, böylelikle aynı işlevi sunan ES File Explorer gibi üçüncü taraf uygulamalarla aynı çizgiye geliyor.

Google’ın Files uygulaması, Google’ın ekosisteminde kalmak isteyen kullanıcılar için etkili bir çözüm niteliği taşıyor. Uygulamada depolama alanı boşaltmayı kolaylaştıracak bir özellik de mevcut.

Google Files Android uygulamasının güncellemesi Play Store’dan indirilebiliyor

Kullanıcılar ekrana yansıtmaya uygun medya içeriklerinin bulunduğu bir klasöre girdiklerinde ekranda küçük bir yansıtma ikonu beliriyor. Bu ikona dokunulduğunda kullanıcılara hangi medya türünü ekrana yansıtmak istedikleri soruluyor. Seçimin yapılmasının ardından seçilen içerik saniyeler içinde büyük ekrana aktarılıyor.

Google Files’ın yeni özelliğine ulaşmayı sağlayan güncelleme hâlihazırda Play Store üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER