Teknoloji

Google Family Link uygulamasını Chromebook’lara getiriyor

google family link chromebook

Google 1 yılı aşkın bir süredir Family Link uygulamasıyla anne ve babalara çocuklarının Android telefonları üzerinde daha fazla kontrol kurma imkanı sağlıyor. İnternet devi Chromebook’ları da uygulamanın destek sahasına dahil ediyor.

Family Link uygulaması sayesinde ebeveynler, Chromebook kullanan çocuklarının girebilecekleri web sitelerinin listesini oluşturabilecek, ekran süresini sınırlayabilecek, cihazları uzaktan kilitleyebilecek ve kullanımı takip edebilecek. Buna ek olarak, ilk defa denetlenen hesaplarla kurulumu yapılan Chromebook’lar Google Play Store üzerinden Android uygulamalarına erişebilecek.

Android uygulamaları da cihazın beyaz listesine alınabilecek veya gizlenerek cihazda kullanılmaları engellenebilecek. Ebeveynler denetlenen cihazlarda uygulama içi satın alımları da yönetebilecek. Android ve Chrome OS’in yakınlaşmasını yakından izleyenler için Family Link’in Chromebook’lara gelişinin sürpriz olmadığını belirtmek gerekiyor. İki platform arasındaki yakınlaşma çerçevesinde Android’in pek çok unsuru Chrome OS’e uyarlanmıştı.

Google Family Link uygulamasının destek sahasına Chromebook’ları eklerken, ergenlik çağındaki kullanıcılara ebeveyn kontrollerini kapatma imkanını da veriyor. Ancak bu hamle yapıldığında kullanıcının ebeveynleri de durumdan haberdar ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER