Teknoloji

Google Duplex’i web’deki kiralama ve rezervasyonlar için de kullanacak

google duplex

Google geçen yılın I/O konferansında gösterdiği insan sesi kadar gerçek bir sese sahip yapay zekâsıyla gerçekleştirdiği restoran rezervasyonu veya kuaför randevusuyla epey konuşulmuştu. Şirket I/O 2019’da da bu servisi araç kiralama veya sinema bileti rezervasyonu gibi web tabanlı sohbetlerle daha da genişletiyor.

Google’ın I/O sahnesinde gösterdiği bir sunumda, Asistan’ın hesabınız altındaki mevcut rezervasyonlarınıza dayanarak seyahat bilgisini nasıl çektiği gösterildi. Asistan’a sizin için bir otomobil kiralamasını söylediğinizde, elindeki ad, adres, geliş ve araç bırakma gibi bilgileri kullanarak formu otomatik olarak dolduruyor.

Google Duplex’i ilk olarak geçen yıl, bir sesli asistan olarak duyurmuştu. Sesli asistan sizin adınıza bir telefon görüşmesi yaparak restoran rezervasyonu yapabileceğini göstermişti. Bir isteği doğruladığınızda, Google Asistan’dan rezervasyonun başarılı olduğuna dair bir güncelleme de alacaksınız. Eğer işletmeye erişmek mümkün olmazsa ya da rezervasyon yapılamazsa, asistan size; erişimin olmadığı, sadece yürüyerek gidilebildiği ya da rezervasyonun sadece gruplar için yapılabildiği gibi sebepleri de verecektir. Görüşmenin nasıl gittiği ya da telefon görüşmesinde neler söylendiğine dair herhangi bir detay da size verilmiyor.

Google, Duplex’in web versiyonunun ne zaman geleceğini açıklamadı. Sunumu sadece “erken bir ön izleme” olarak nitelendirdi. Ancak Duplex’in, siz detayları onaylamadan önce gerçekleştireceği bütün adımları görme fırsatı vereceğinin sözünü de verdi.

Şirketin CEO’su Sundar Pichai, “Düşünceli olacağız, kullanıcılardan ve işletmelerden geri bildirimler alacağız. Ve bu yıl içinde daha fazla detay paylaşacağız.” açıklamasında bulundu.

İLGİLİ HABERLER