Teknoloji

Google Duo’daki grup görüşmelerinde katılımcı sınırı yükseldi

Google Duo'daki grup görüşmelerinde katılımcı sınırı yükseldi

Google bir Duo görüşmesine katılabilecek maksimum kişi sayısını sekizden on ikiye çıkardı. Şirketin ürün yönetimi kıdemli direktörü Twitter hesabı üzerinden bu gelişmeyi duyurdu.

Sanaz Ahari, Twitter hesabından paylaştığı mesajda “Grup görüşmenin şu anda özellikle kritik olduğunu biliyoruz.” dedi. “Bugün 8 katılımcıdan 12 etkin gruba çağrı yapan grubu artırdık.” Duyuruda bu artışın kalıcı olup olmadığı ile ilgili herhangi bir bahis geçmedi.

Duo, geçen yılın mayıs ayından beri video görüşmelerde sekiz kişiyi destekliyor. Google, o zaman maksimum katılımcı sayısını dörtten sekize çıkarmıştı. Google Duo’da üst sınır 12’ye çıkmış olurken, Apple’ın FaceTime’ında 32, Houseparty’de sekiz, Skype ve Messenger’da 50 ve Zoom’un ücretsiz versiyonunda 100 katılımcılık üst sınır bulunuyor.

 

Eğer daha fazla sayıda kişi ile sohbet etmeniz gerekiyorsa ve gerçekten de bir Google servisi kullanmaya ihtiyacınız varsa, o zaman Google’ın kurumsal odaklı Hangouts Meet servisini kullanmanız gerekiyor. Her ne kadar bu servis G Suite ticari kullanıcılarına özel olsa da, Google yakın zamanda G Suite ve G Suite Eğitim aboneleri için de maksimum katılımcı sayısını 250’ye yükseltmişti.

İLGİLİ HABERLER