Teknoloji

Google Drive’ın yenilenmiş arayüzü kullanıcılara ulaşmaya başladı

Google Drive güncelleniyor, yenilenmiş kullanıcı arayüzü ve kullanışlılığı artıran çeşitli düzenlemeler geliyor. Yavaş yavaş tüm kullanıcılara sunulacak olan yeni kullanıcı arayüzünde değişiklikler hemen dikkat çekiyor. Daha basit ve efektif hâle gelen bu kullanıcı arayüzü sayesinde Drive, web tabanlı bir çözüm yerine daha çok masaüstü bir çözüm havasına bürünüyor.

Drive Google’ın üretkenlik araçları alanındaki en önemli projelerinden bir tanesi ve memnun olmayan Office kullanıcılarını Google cephesine çekmeyi amaçlıyor. Ne var ki, servis faaliyete geçtikten beri birtakım pürüzler bulunuyordu. Örneğin Office doküman uyumluluğu da var olan en büyük problemlerden bir tanesiydi. Ayrıca biraz mantığa aykırı görünen kontroller de Drive’ın olumsuzlukları arasında yer alıyordu.

Neyse ki, Google bu sorunlara çözüm bulmaya başladı. Google I/O’da duyurusu yapılan Office dokümanlarını düzenleme desteği Drive’ın bir parçası olarak sunulmaya başlanıyor. Ayrıca yeni Drive kullanıcı arayüzü doküman oluşturma ve düzenleme sürecini daha da basitleştirecek çeşitli kontroller de kazanıyor. Yeni eklenen “yeni” butonu sayesinde doküman oluşturma işlemi anında başlatılabiliyor. Ana ekrandan dosyalarla ilgili detayları almak da mümkün oluyor. Birden fazla dosyayı seçme işlemi de çok daha kolay hâle getirildi.

Daha sade ve efektif görünüme kavuşan Drive fotoğraflar için de bir depolama alanı hâline gelmeyi hedefliyor. Yapılan değişiklikler de bu hedefe ulaşılabileceğini gösteriyor. Çoklu dosya seçimi, tıklayıp sürükleme gibi işlevler sayesinde Google Drive masaüstü çözüme daha çok benziyor. Office dokümanları için sunulan doğal destek de hesaba katıldığında, Google Drive kullanıcılar için bütün üretkenlik çalışmalarını ücretsiz olarak yapacakları bir yer hâline geliyor.

İLGİLİ HABERLER