Teknoloji

Google DoubleClick ve AdWords markalarını kullanmayı bırakıyor

Google Türkiye google fransa

google doubleclickGoogle DoubleClick ve AdWords markalarını kullanmayı bırakacağını açıklayarak en büyük gelir kaynağı olan reklam biriminde önemli bir stratejik değişim gerçekleştireceğini ilan etti. Şirket yaptığı değişiklikle reklam verenler ve reklam satıcıları için giriş noktalarından yararlanmayı kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Google yöneticileri yeni dönemde ücret değişikliği veya servis birleşmesi gibi bir durumun olmadığının altını çizerken, şirketin AdSense ve AdMob markalarını koruyacağını ifade etti. Söz konusu platformlar sırasıyla küçük web sitelerine ve mobil uygulama geliştiricilerine reklam satış teknolojileri sağlıyor.

Bundan böyle reklam almak için kullanılan basit araç Google Ads adıyla anılacak. Söz konusu araçla da Google arama sonuçlarındaki envantere, YouTube’a, Google Play Store’a ve 3 milyon iş ortağının platformlarına ulaşmak mümkün olacak. Google yöneticileri Google Ads için kullanılan varsayılan arayüzün sadeleştirileceğini ve reklam gösterimi ile tasarımında kararın otomasyon sistemine bırakılacağını belirtti.

Reklam satın alanların yararlandığı üst sınıf yazılım ise Google Pazarlama Platformu adını taşıyacak. Google Reklam Yöneticisi ise büyük reklam satıcıları için bir tür tamamlayıcı araç işlevi görecek.

Pivotal Research adına reklam şirketlerini takip eden kıdemli finans analisti Brian Wieser, Google’ın reklam servislerinin sektörle fazla haşır neşir olmayanlar için ciddi anlamda kafa karışıklığı yarattığını belirtti.

Google’ın reklamlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Sridhar Ramaswamy ise YouTube reklamı almak için Google AdWords’e gitmek zorunda olmanın reklam verenlerin kafasını karıştırdığını ifade etti. Ramaswamy, Google Ads’in bir tür ana giriş işlevi göreceğini dile getirdi. Yeniden adlandırılan servislerin farklı kullanıcı gruplarına odaklandığını hatırlatan Ramaswamy, müşterilerin söz konusu servislere Google’a ait olmayan araçları entegre edebileceğini sözlerine ekledi.

AdWords, 2000’de arama sonuçlarının içine yazılı reklamlar yerleştirmek amacıyla kurulmuştu. Google DoubleClick servisini ise 2008’de satın almıştı.

İLGİLİ HABERLER