Teknoloji

Google Domains 8 yıllık test sürecinin ardından genel erişime açıldı

google domains

Google’ın alan adı kayıt servisi Google Domains, 8 yılın ardından beta sürecini tamamladı. 26 ülkede kullanımda olan serviste hâlihazırda milyonlarca aktif kayıt bulunuyor.

Domains’ten alan adı alanlar, 300’den fazla farklı uzantıdan birini seçebilecek. Yüksek performanslı DNS ve gerçek insanlardan anında müşteri hizmeti desteği gibi özellikler de Google’ın sunduğu imkanlar arasında yer alıyor.

Şirket tek bir alan adı için kayıt yaptıranlara veya mevcut alan adını Google Domains’e transfer edenlere DOMAINS20 koduyla yüzde 20 oranında indirim imkanı sağlanıyor.

Google Domains’ten alan adı alanların web sitelerini hazırlaması gerekiyor. Google kendi platformu Google Sites’ın yanı sıra Wix, Shopify, Squarespace, Weebly ve Bluehost gibi platformları da öneriyor.

Google Domains uzun süredir geliştirme aşamasındaydı. 2014’ün haziran ayında davetiyeyle kayıt almaya başlayan servis, 2015’in ocak ayında ABD’de herkese açık beta sürecine geçmişti. Bu uzun beta döneminin ardından servis nihayet tam kapasiteyle hizmet vermeye başladı.

İLGİLİ HABERLER