Teknoloji

Google Dokümanlar, Hesap Tabloları ve Slaytlar için koyu mod desteği

Google Dokümanlar, Hesap Tabloları ve Slaytlar için koyu mod desteği

Google Dokümanlar, Hesap Tabloları ve Slaytlar gibi Android uygulamaları için koyu mod desteğini sunmaya başladı.

Teknoloji devi tüm Android kullanıcılarının önümüzdeki iki hafta içinde koyu tema desteğine erişim imkanı elde edeceğini kaydetti. Kullanıcılar Dokümanlar, Hesap Tabloları ve Slaytlar uygulamalarında bulunan uygulama ayarlarına giderek karanlık görünümü etkinleştirebilecekler.

Google, bu uygulamaların otomatik olarak sistem temasını kullanacaklarını belirtiyor. Yani telefonunuzun genel ayarlarından koyu görünümü açtıysanız, bu uygulamalar içinden koyu görünüm seçeneğini tekrar açmanız gerekmeyecek.

Geçen yıl Google, kendi çıkardığı tüm uygulamaları için koyu mod desteğini getireceğinin sözünü verimişti. O zamandan bu yana çeşitli uygulamalarına koyu modu sundu. Bunların arasında Google uygulaması, Gmail ve Google Takvim bulunuyor. Google Maps gibi bazı uygulamaların ise iOS’te koyu mod desteği bulunmuyor.

Koyu mod son birkaç yıldır iOS ve Android uygulamalarının en önemli yeniliklerinden bir tanesi oldu. Göz sağlığını gözetmesinin yanı sıra pil tasarrufunda da katkıda bulunması bu görüntüleme ayarını epey ilgi çekici hâle getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER