Teknoloji

Google’dan Dokümanlar ve Hesap Tabloları için eklenti mağazası

Google Dokümanlar ve Hesap Tabloları için yeni bir eklenti mağazası açtı. Bu mağaza sayesinde dokümanlar için çeşitli uygulamalar edinebileceksiniz.

google-drive-eklenti-magaza-120314

Eklenti mağazası üçüncü taraf geliştiriciler ve Google tarafından geliştirilen çeşitli araçları indirmek, doküman ve hesap tablolarına daha önce varolmayan özellikleri eklemek gibi imkanları sunacak. Kullanıcılar etiket oluşturma, özelleştirilmiş e-posta gönderme gibi imkanlardan yararlanabilecek. Chrome Web Mağazasınınkine benzer bir kullanıcı arayüzüne sahip olan mağazalarda yaklaşık 30 kadar eklenti bulunuyor.

Google bu yolla Microsoft’un Word ve Excel programlarının doğal yollarla sahip olduğu bazı özellikleri yan ürünlerle sunmayı amaçlıyor. Avery Label Merge başlangıçta mağazada yer alan eklentilerden biri olarak dikkat çekiyor, bir Google hesap tablosundaki verileri Avery adres etiketleriyle birleştirme fırsatı veriyor. Mailchimp’in eklentisi de farklı şablonları seçme ve özelleştirilmiş e-posta iletileri oluşturarak Google Dokümanlar üzerinden doğrudan gönderme imkanı sunuyor.

Mağazalara erişim Dokümanlar ve Hesap Tabloları uygulamaları içinden ulaşılıyor. Yeni bir doküman veya tablo oluşturma sayfası açıldığında, üstteki menü içinde “Add-ons” şeklinde yeni bir seçenek görülüyor. Ne var ki, söz konusu seçenek henüz söz konusu uygulamaların Türkçe versiyonunda bulunmuyor. Bu da Google’ın yeni eklenti mağazalarının Türkiye’den kullanımının kısıtlı olduğunu gösteriyor.

Ancak Google mağazaları daha fazla eklentiyle doldurdukça kapsamını genişletecektir ve mağazalar da Drive’ın Türkçe versiyonunda yer alacaktır. Takip etmekte fayda var.

İlgili >> Google Drive Blog

İLGİLİ HABERLER