Teknoloji

Google Dijital Denge özelliklerini Pixel telefonlarında sunmaya başladı

google android dijital denge

Google Dijital Denge adını verdiği özellikler topluluğuyla Android kullanıcılarına biraz daha kullanım sorumluluğu kazandırmayı ve dikkatlerini dağıtabilecek unsurları azaltmayı hedefliyor. Bir süredir beta etiketiyle test edilen Dijital Denge, sonunda test sürüşünü tamamladı. 9to5Google sitesinde yer alan habere göre, Dijital Denge özellikleri Android 9 Pie yüklü tüm Pixel telefonlarında kullanıma sunuldu.

Android One programı altındaki cihazların da Dijital Denge özelliklerini almaya başladığı belirtilirken, bu özelliklerden yararlanmak için öncelikle Dijital Denge uygulamasını indirmek gerekiyor. Ardından Android’in Ayarlar menüsü üzerinden özelliklere ilişkin ayarlara erişmek mümkün oluyor.

Apple’ın Ekran Süresi özelliğini hatırlatan Dijital Denge özellikleri, Android uygulamalarının ne kadar yoğunlukta kullanıldığını takip ediyor. Kullanıcılar bu istatistikleri dikkate alarak uygulamaları kullanım sürelerini kısıtlayabiliyor. Grafikler ve şekiller sayesinde telefonla ne kadar sıklıkla etkileşime girildiğini de detaylı biçimde görmek mümkün hâle geliyor. Düşük Işık adını taşıyan özellik ise kullanıcıların belirlediği yatma saati yaklaşırken bildirimleri sınırlandırıyor ve ekranı kademeli olarak gri tonlu hâle getiriyor. Böylelikle kullanıcıların uykuya daha kolay dalabilmesine yardım edilmesi amaçlanıyor.

Google Dijital Denge özelliklerini ilk olarak geçtiğimiz mayıs ayında Android 9 Pie’ın ön izlemesiyle duyurmuştu. Dijital Denge özellikleri, ağustos ayında Android 9 Pie’ın yayınlanmasıyla birlikte beta etiketiyle kullanıma sunulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER