Teknoloji

Google Daydream VR uyumlu 11 telefon yıl bitmeden satışa sunulacak

chrome vr
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google daydream vrGoogle CEO’su ve Alphabet’in çiçeği burnunda yönetim kurulu üyesi Sundar Pichai, Alphabet’in ikinci çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda bazı dikkat çekici haberler de verdi. Pichai, 2017 sona erene kadar Google Daydream VR platformunu destekleyen 11 telefonun raflardaki yerini alacağını açıkladı.

Daydream sayesinde uyumlu telefonlar bağımsız sanal gerçeklik sistemlerine dönüşüyor. Kullanıcılar sadece telefonu tutmak için Google’ın Daydream View başlıklarından birine ihtiyaç duyuyor. Başlığa dokunma yoluyla kontrol sağlayan bir aksesuar da eşlik ediyor.

Daydream View, rahatlığı ve konforuyla HTC Vive ve Oculus Rift gibi PC’ye bağlanan büyük alternatiflerden farklı bir yerde duruyor. Google henüz doğrudan Daydream’e odaklanmış bir telefon üretmiş değil. Ancak üretildiği takdirde bu cihazda da taşınabilirlik ve hafifliğin ön planda olması şaşırtıcı olmayacaktır. Hafifliği ve taşınabilirliği sayesinde Daydream View, birkaç dakika içinde kullanıcıları yoran sanal gerçeklik başlıklarından ayrı bir noktaya yerleşebiliyor.

Google Daydream VR uyumlu telefonların sayısı şimdilik oldukça az

Hâli hazırda Daydream VR uyumlu telefonların sayısı oldukça az. Google’ın Pixel telefonlarının dışına Motorola Moto Z, Huawei Mate 9 Pro ve Porsche Design Mate 9 ve ZTE Axon 7 platformu destekliyor. Samsung da bir süre önce Galaxy S8 ve S8 Plus’a Daydream desteğini getiren güncellemenin dağıtımına başlamıştı. Pichai’nin açıklaması, yeni Pixel telefonlarının yolda olduğunu da doğruluyor.

İLGİLİ HABERLER