Teknoloji

Google Clips ile yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekilebilecek

google clipsGoogle Clips artık yüksek çözünürlüklü fotoğraf kareleri yakalayabilecek. Google Play Store’da yer alan Clips uygulaması için hazırlanan son güncelleme, cihazın deklanşörüne fiziksel olarak veya uygulamanın Canlı Ön İzleme özelliği üzerinden basıldığında yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmeyi mümkün kılıyor.

Kullanıcılar bundan böyle Clips uygulaması içinde ekran üzerinde kıstırma hareketiyle karelerde yakınlaştırma yapabilecek. Bunun için Clips ile kaydedilen görüntülerde “Düzenle” seçeneğine girmek ve ekran üzerinde kıstırma hareketi yapmak yeterli olacak.

Yapay zekâ tabanlı bir kamera olan ve eller serbest biçimde kullanılabilen Clips, geçtiğimiz yıl ekim ayında tanıtılmıştı. Google yeni kamerasıyla kullanıcılarına sevdikleriyle geçirdikleri hatırlamaya değer anların kısa videolarını oluşturma imkanını vadetmişti. Cihazda sabit odaklı, f/2.4 diyafram genişliğine sahip, 130 derece geniş açılı görüş sağlayan bir lens bulunuyor.

Google Clips ocak ayında satışa sunulmuştu. ABD’de 249 dolar karşılığında satılan kamera, ilk kullanıcılarında manuel olarak çekilen fotoğrafların kalitesi konusunda endişe yaratmıştı. Google tarafından yayınlanan son güncelleme, bu endişeleri biraz olsun yatıştıracak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER