Teknoloji

Google Circle to Search özelliğini Pixel 8 serisine getirdi

google circle to search

Google Circle to Search özelliğini iki hafta önce duyurmuştu. İlk olarak Samsung’un Galaxy S24 serisinde kullanıcıların karşısına çıkan bu özelliğin S24 serisine özgü kalmayacağı da daha önce anlaşılmıştı. İnternet devi, bu özelliğin Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’ya da geleceğini açıklamıştı.

Şirket, Circle to Search özelliğinin dağıtımına daha önce söz verdiği gibi 31 Ocak itibarıyla başladı. Ancak bu özellik bir yazılım güncellemesi aracılığıyla sunulmuyor. Sunucu tarafından yapılan bir güncellemeyle Circle to Search’ün Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’da kullanılabilir hâle geldiği belirtildi.

Kısacası Pixel 8 ve Pixel 8 Pro sahiplerine bu özelliğin kullanılır olduğu konusunda bir bildirim gelmiyor. Kullanıcıların deneyerek özelliğin varlığını kontrol etmeleri gerekiyor. Bunun Google’ın alışılagelmiş kademeli dağıtımlarından biri olmadığı düşünülüyor.

Google Circle to Search için Lens altyapısından yararlanıyor

Circle to Search özelliği telefonların her yerinde çalışıyor. Kullanıcıların sadece navigasyon çubuğuna uzun süre basmaları ve ardından ekran üstündeki şeyleri halka içine almaları veya öne çıkarmaları gerekiyor. Google Lens’e kıyasla daha kolay ve hızlı bir arama deneyimi vadeden bu yeni özellik, Lens ile aynı altyapıdan faydalanıyor. Lens de hem yazılı hem de görsel olarak çok modlu arama yapabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER