Teknoloji

Google, Circle to Search ile Android’de arama deneyimini geliştirmeye devam ediyor

google circle to search

Google Circle to Search (Aramak için Daire İçine Al) özelliğiyle Android kullanıcıları için sunduğu arama yöntemlerine bir yenisini daha ekliyor. Circle to Search ile kullanıcılar vurgulayan ögeyi aramak için cihaz ekranındaki bilgilerin etrafında bir daire çizebiliyor. Özelliğin adında “daire içine almak” geçse de, metni vurgulayarak veya ögelerin üstünü karalayarak arama yapılması da destekleniyor.

Circle to Search, mobil cihazların herhangi bir bölümünde çalışabiliyor. Ancak ögeleri daire içine almaya başlamadan önce özelliği etkinleştirmek için ana sayfa butonuna veya gezinme çubuğuna basmak gerekiyor. Google, yeni özelliğini ögelerin ekran görüntüsünü almak ve ardından Lens’i kullanarak arama yapma seçeneğine kıyasla daha kullanışlı bir yöntem olarak lanse ediyor.

Circle to Search, Google Lens’te bulunan ve 2022’de kullanıma sunulan yapay zekâ destekli çoklu arama özelliğini kullanır. Çoklu arama, çok modlu arama sorgularını destekliyor. Böylece hem metin hem de görseller kullanabiliyor ve Google uygulaması içindeki arama parametreleri değiştirebiliyor.

Artık kavramları, fikirleri veya konuları kapsayan daha ayrıntılı sorular sormak mümkün hâle geliyor. Google, bilgi sayfaları arasında gezinmeye gerek kalmadan doğrudan yanıt kutusunda düzgün bir şekilde özetlenmiş yanıtlar gösterecek.

Google Circle to Search özelliğini 31 Ocak’ta kullanıma sunacak

Google Circle to Search özelliğini 31 Ocak’ta kullanıma sunacak. Bu özellik ilk etapta Google Pixel 8 ve Samsung Galaxy S24 serilerine özel olacak. Yıl içinde daha fazla “premium” Android telefon, Circle to Search ile güncellenecek. Google uygulamasındaki iyileştirilmiş çoklu arama deneyimi ise ilk olarak ABD’de hem iOS hem de Android cihaz sahipleri tarafından kullanılacak.

İLGİLİ HABERLER