Teknoloji

Google kayıp Android telefonları artık “Cihazımı Bul” uygulamasıyla bulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google cihazimi bulAndroid Cihaz Yöneticisi uygulaması, iOS’teki “iPhone’umu Bul” uygulamasına benzer bir işlev görüyordu. Artık bu iki uygulamanın isimleri de işlevleri kadar benzer bir hâle geldi. I/O 2017 konferansının açılış etkinliğini gerçekleştiren Google, aynı dakikalarda Android Cihaz Yöneticisi uygulamasının isim değişikliğini de beraberinde getiren güncellemesini yayınladı. Google Cihazımı Bul olarak adını değiştirdiği uygulamada görsel açıdan da değişikliğe gitti.

Şirket şu an için I/O 2017 etkinliğinde yenilediği uygulamasından bahsetmiş değil. Ancak ortaya çıkan ekran görüntüleri, uygulamadaki görsel değişimi de gözler önüne seriyor. Android Cihaz Yöneticisi uygulaması son olarak 2015’te yenilenmişti. Yenilenen uygulama, hâlâ aynı güvenlik işlevlerini sunuyor.

Kullanıcılar Cihazımı Bul uygulaması üzerinden Android akıllı telefon veya tabletlerini izlemeye devam edebilecek. Gerektiğinde cihazı kilitlemek, ses çıkarmasını sağlamak veya kayıp modunu aktive etmek gibi işlemler de uygulama üzeriden gerçekleştirilebilecek.

Google Cihazımı Bul farklı cihazlar arasında geçiş yapmayı da kolaylaştırıyor

Yeni tasarımda cihazlar ekranın üst kısmında yatay olarak sıralanıyor. Böylelikle cihazlar arasında geçişin daha kolay yapılması amaçlanmış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER