Teknoloji

Google Chromecast ile farklı odalarda aynı müzik dinlenebilecek

google chromecast

Google Chromecast sahipleri artık Chromecast yardımıyla farklı oda ve cihazlar üzerinde aynı müziği eş zamanlı olarak dinleyebilecek. Chromecast için yayınlanan son güncellemeyle Chromecast’lerin hoparlör gruplarına eklenmesi mümkün hâle geliyor.

Bu sayede birden fazla Google Cast uyumlu cihazı birleştirmek ve eş zamanlı olarak bu cihazlar üzerinden müzik dinlemek ciddi ölçüde kolaylaşıyor. Daha öncesinde hoparlör gruplarının sadece ses cihazlarıyla oluşturulabilmesi, standart Chromecast’lerin destek kapsamı dışında kalmasına yol açıyordu.

Google Chromecast’ler için hoparlör grubu desteğinin duyurusunu geçtiğimiz ay yapmıştı. Dolayısıyla desteğin kısa süre içinde dağıtıma çıkması bekleniyordu. İlk etapta sadece Google’ın ön izleme programına katılanlar bu destekten yararlanabiliyor gibi görünüyor. Desteğin tüm Chromecast nesilleri için geçerli olduğu belirtiliyor.

XDA Developers‘ta yer alan habere göre, ön izleme programına katılan bazı kullanıcılar cihazlarını birkaç kez yeniden başlattıktan sonra bu desteğin gelişini gösteren bildirimi görebiliyor. Chromecast hoparlör grubuna bağlandığında ekranın sol alt köşesinde şarkı bilgilerini, arka planda ise çeşitli fotoğrafları gösteriyor.

Google Chromecast kullanıcılarının ön izleme programına katılabilmeleri için Google Home uygulamasındaki Chromecast sekmesi içinde yer alan Ayarlar menüsüne gitmeleri gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER