Teknoloji

Apple TV uygulaması yeni Google Chromecast’lere geliyor

google chromecast apple tv

Google TV ile yüklü gelen Google Chromecast eylül ayının sonunda tanıtılmıştı. Yeni Chromecast’in en önemli eksiklerinden birisi de önümüzdeki yılın başlarında kapatılacak. Yeni Google Chromecast için hazırlanan Apple TV uygulaması, 2021’de kullanıcılarla buluşacak.

Apple TV uygulamasıyla yeni Chromecast’te de Apple TV Plus’taki içeriklere hızlı bir şekilde erişmek mümkün olacak. Apple TV Plus’ın orijinal içerikleri Google TV’nin içerik toplama sistemine de entegre edilecek. Böylelikle Google TV’nin sunduğu kişiselleştirilmiş içerik önerileri arasında Apple’ın dizi ve belgesellerini görmek de mümkün olacak.

Buna ek olarak, Apple TV uygulaması üzerinden daha önce iTunes’tan satın alınan dizi ve filmlere de erişilebilecek. Apple bundan kısa bir süre önce de Google Asistan uyumlu akıllı hoparlörlerden Apple Music’e ulaşmanın önünü açmıştı.

Yeni Google Chromecast sahiplerinin ne zaman Apple TV uygulamasına erişilebileceği konusunda şimdilik kesin bir tarih verilmiş değil. Uygulama Chromecast’in ardından Android TV işletim sistemli cihazlara da gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER