Teknoloji

Google, ‘Chromebook X’ isimli yeni ve daha iyi özellikli ChromeOS dizüstü bilgisayarlarına hazırlanıyor

google chromebook x google chrome os

Google, “Chromebook X” isimli yeni ve özellikler açısından daha yüksek seviye ChromeOS dizüstü bilgisayarlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 9to5Google tarafından ortaya çıkarılan bazı kod parçalarına dayanarak, Google’ın bu yeni markayı, belirli özellik gereksinimlerini karşılayan ve kendine has özellikler sunabilen dizüstü bilgisayarlar için kullanabileceği tahmin ediliyor. İlk “Chromebook X” modellerinin bu yılın sonuna kadar çıkarılması bekleniyor.

ChromeOS işletim sistemi genellikle yurt dışında okullarda kullanılan, fiyatı uygun dizüstü bilgisayarlarda kullanılmasıyla bilinirken, son yıllarda yüksek seviye özellikler kazanarak, LumaFusion gibi verimlilik uygulamalarını desteklemeye ve Linux programlarını çalıştırmaya başladı. 9to5Google, “Chromebook X” markasının, temel web tarama ve ofis işlerine en uygun olan temel bir dizüstü bilgisayardan, örneğin son zamanlarda HP’nin sunduğu daha güçlü Dragonfly Pro Chromebook gibi daha fazla güç sunan bir cihazı ayırt etmeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

“Chromebook X” dizüstü bilgisayarları, kasa üzerine bu şekilde etiketlenebilir ve özgün bir açılış animasyonuna sahip olabilirler. Dahili olarak, belirli bir miktar RAM ile birlikte gelmeleri ve Google’ın belirttiği özelliklere sahip bir kamera ve ekranla birlikte gelmeleri gerekebilir. Belirli Intel ve AMD işlemcilere sahip cihazlar “Chromebook X” markası için uygun olabilir. Intel N-serisi yongaların dahil olmasının, “Chromebook X” cihazlarının yurt dışında 350 ila 500 dolar arasında bir fiyata mevcut olabileceğini düşündürüyor.

Donanım tarafında, bu tür gereksinimler Intel’in Evo standardına benzerlikler taşıyor. Ancak Google, işletim sistemini tamamen yönettiği için, “Chromebook X” cihazlarının özel yazılım özelliklerine sahip olabileceği belirtiliyor. 9to5Google, gün boyunca daha yavaş değişebilen duvar kağıtları, video aramalar için otomatik oluşturulan altyazılar ve yerleşik portre bulanıklık efekti gibi özelliklerin “Chromebook X” cihazlarına özel olabileceğini belirtiyor.

Daha önce Google, bazı Chromebook’ları “Plus” veya “Premium” olarak adlandırmış ve bu cihazların daha fazla depolama, daha hızlı performans ve daha iyi çoklu görev yetenekleri sunduğunu belirtmişti. Ancak şu anda, bu markalar, Google’ın ABD’deki cihaz dizininden kaybolmuş durumda. Bunlar hâlâ Google’ın Birleşik Krallık sitesinde yer alsa da, bu değişiklik yeni markalar için yer açılıyor olabileceğini düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER