Teknoloji

Google Chrome’un yeni güvenlik özelliği Android’den önce iOS’e geliyor

google chrome

İnternetteki zararlı web sitelerinin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak Google Chrome kullanıcıları, tarayıcının Güvenli Tarama özelliği sayesinde kötü amaçlı yazılımlardan, kimlik avcılarından ve diğer siber saldırılardan korunabiliyor. Bu özellik daha önce gelişmiş versiyonda sunulan bir yeteneğin herkese açılması sayesinde biraz daha güçlü hâle geliyor. Ancak bu güçlendirmeden ilk etapta sadece masaüstü ve iOS kullanıcıları faydalanabilecek.

Google, Güvenli Tarama’nın masaüstü ve iOS’taki standart sürümünün, siteleri gerçek zamanlı olarak şirketin sunucu tarafındaki bilinen kötü siteler listesine göre kontrol etmeye başlayacağını duyurdu. Şimdiye kadar standart sürüm, bir sitenin veya dosyanın kötü amaçlı olup olmadığını kontrol etmek için cihazınızda depolanan bir listeyi kullanıyordu. Bu liste her 30 ila 60 dakikada bir güncelleniyor.

Teknoloji devinin açıkladığı gibi, önceki yöntemle ilgili sorun, tüm kişisel cihazların bu büyüyen listeyi sürdürmek için gerekli kaynaklara sahip olmamasıydı. Ayrıca bu cihazlar, tam koruma sağlamak için gereken sıklıkta güncellemeleri söz konusu listeye uygulamayabiliyor. Ayrıca, 10 dakikadan daha kısa süre boyunca var olan kötü amaçlı sitelerin ortalama ömrü sorunu da problemler arasında yer alıyor.

Buna karşılık, Google’ın sunucu tarafı listesi büyümeyi karşılayabiliyor ve yeni bir tehdit keşfedildiğinde güncelleniyor. Şirket, Chrome’un bu sunucu tarafı listesini gerçek zamanlı olarak kontrol etmesini sağlayarak, kimlik avı girişimlerini yüzde 25 daha fazla engellemeyi hedeflediğini belirtiyor.

Google, bu yeni özelliğin şifreleme ve gizliliği artıran diğer teknikleri kullandığına dikkat çekiyor. Sonuç olarak Google dahil hiç kimsenin hangi web sitesini ziyaret ettiğinizi bilmediğini iddia ediyor.

Bu özellik ilk olarak masaüstüne ve iOS’e gelse de, zaman içinde Android kullanıcılarıyla da buluşacak. Bunun için kesin bir tarih verilmese de, ayın son günleri işaret ediliyor.

Google Chrome iOS uygulamasında Şifre Güvenliği özelliği de güncelleniyor

Google Chrome, Şifre Güvenliği özelliğine iOS için bir güncelleme de getiriyor. Bu özellik artık güvenliği ihlal edilmiş şifreleri işaretlemenin yanı sıra, artık zayıf ve yeniden kullanılan şifreleri de işaretleyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER