Teknoloji

Google Chrome yarım kalan işlere tekrar başlamaya yardım edecek

google chrome
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Chrome kullanıcılarını tarayıcının “geri” butonunu tıklatmaktan veya tarayıcı geçmişinin derinliklerinde kaybolmaktan kurtaracak bir özelliği test ediyor. Chrome’un beta versiyonunda son görevlere yeniden başlamayı kolaylaştıracak Yeni Sekme Sayfası kartlarını bulmak mümkün oluyor.

Bu kartlar sayesinde kullanıcılar kolaylıkla alışveriş sepetlerine, bir yemek tarifi sayfasına veya üzerinde çalıştıkları bir Google Dokümanlar belgesine geri dönebilecek. Test aşamasındaki bu özellik “#ntp-modules” komutuyla aktif hâle getirilebiliyor.

Başka bir ekleme ise kullanıcıları arama sonuçları içinde boğuşmaktan kurtarıyor. Chrome Android uygulamasında adres çubuğunun altına yerleştirilen kutu, kullanıcılara diğer arama sonuçlarını gösteriyor. Böylelikle ilk bağlantıda aradığını bulamayanların diğer sonuçlara daha hızlı bakması sağlanıyor. Bu özelliğin aktivasyonu “#continuous-search” komutuyla sağlanıyor.

google chromeAndroid kullanıcıları için test edilen bir diğer özellik ise Chrome’un alıntılarla görsel hazırlamasını mümkün kılıyor. Bunun için kullanıcıların seçilen metni paylaşması ve “kart oluştur” seçeneğine dokunup bir şablon seçmesi gerekiyor.

Test edilen bu özelliklerin tüm Google Chrome kullanıcılarına varsayılan şekilde sunulup sunulmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER